Rozenhout

Bahia rozenhout (Engels tulipwood of Brazilian tulipwood, in Brazilië sebastiao-de-arruda, wetenschappelijke naam Dalbergia decipularis) is een van de klassieke edele houtsoorten. Het heeft een laag soortelijk gewicht, een zeer karakteristieke geur en een geliefde tekening, in rode tinten op een gele achtergrond. Het hout komt alleen in geringe afmetingen op de markt, en wordt gebruikt voor inlegwerk op luxe meubelen en kleine gedraaide voorwerpen
Rozenhout bahia (Engels tulipwood of Brazilian tulipwood, of Dalbergia decipularis) heeft een laag soortelijk gewicht, een zeer karakteristieke geur en een prachtige tekening, in rode tinten op een gele achtergrond. Rozenhout klinkt alsof het afkomstig is van rozenstruiken, maar dat klopt niet. Rozehout bahia is een prachtige en duurzame Zuid Amerikaanse loofhoutsoort. De kleur is grijsrozig wit en bevat rode aderen.
Het hout komt alleen in geringe afmetingen op de markt, en wordt gebruikt voor inlegwerk op luxe meubelen en kleine gedraaide voorwerpen. Ook instrumenten, zoals gitaren, hebben vaak toetsen van rozenhout.