Ben Abinadab

Betekenis naam: Ben = Zoon en Abinadab = Edele

Bijnaam:

Man/Vrouw/kind: Man

Relatie: weduwnaar van Lea man van Malabar

Leeftijd begin: 35

Huid:

Ogen:

Haar:

Bouw:

Lengte:

Karakteristiek / Eigenschap: Vriendelijk zorgzaam

Karakter: Vriendelijk

Diepere karaktereigenschappen:

Het huis van je personage:

Grootste angst: Het verliezen van dierbare

De dromen:

Invloed: Heeft heel veel invloed op Jo. Zijn als twee handen op een buik. Jo is alleen harder en meer een zakenman

Sociale interacties:

Achtergrondverhaal
Oude vrouw uit hoofdstuk 1: . “Een vriendelijke bevelhebber wordt het best gehoorzaamd. Onthoud dat goed mijn Jongen.”

Diepere karaktereigenschappen
Het is niet moeilijk om simpele karaktereigenschappen te bedenken. ‘Gevoel voor humor’, ‘houdt van eten’ en ‘leest graag’ zijn prima eigenschappen, maar probeer dieper te gaan. Heeft hij een bepaalde tic? Wat voor soort grappen maakt hij? Welke boeken leest hij, wat is zijn lievelingseten en waarom?

Het huis van je personage
Een huis zegt heel veel over iemands persoonlijkheid. Waar woont hij, hoe heeft hij zijn woonkamer ingedeeld, welke stijl meubels staan er en hoe ziet zijn behang eruit? Wat voor tijdschrift ligt er op het toilet? Je hoeft natuurlijk niet alle details in je verhaal te verwerken, maar het bedenken ervan helpt om je personage goed te leren kennen.

Negatieve eigenschappen
Wat zijn de negatieve eigenschappen van je personage? Niemand is perfect, ook fictieve personen niet. Misschien is je personage snel jaloers, een beetje opvliegend, heeft hij faalangst, haat hij dieren of is hij egoïstisch. Negatieve eigenschappen geven je personage reliëf en maken het geloofwaardiger.

Grootste angst
Wat is de grootste angst van jouw personage? Is hij bang voor spinnen, geesten, ontslag, de dood, ziekte, broccoli, eenzaamheid? Bedenk hoe groot de rol van angst is in het leven van je personage en of dit misschien invloed kan hebben op je verhaal.

De dromen
Als tegenhanger van angst: wat zijn de dromen van je personage? Waar wordt hij gelukkig van, wat hoopt hij te bereiken in zijn leven? Een personage dat ooit Mount Everest wil beklimmen staat heel anders in het leven dan een personage dat ooit een eigen boerderij wil runnen.

Invloed
Welke personen hebben het meeste invloed op je personage? Zijn moeder, zijn vriendin, zijn kinderen, zijn hond, zijn overleden overgrootoma, zijn baas? En waarom?

Sociale interacties
Hoe gaat je personage om met mensen in zijn omgeving? Is hij heel open naar iedereen, een beetje teruggetrokken, maakt hij vaak sarcastische opmerkingen, is hij graag in de buurt van mensen? Oftewel: hoe zien zijn sociale interacties er doorgaans uit?